Activitati Optionale si Extracurriculare

Activitatile optionale : limba engleza, tehnici de pictura, desfasurate in cadrul Gradinitei RORO , reprezinta un cumul de experiente dobandite de catre profesori intr-un proces complex de pregatire in cadrul Liceelor , Facultatilor si a Masterelor de specialitate.

Aceste activitati optionale au la baza principiile educatiei, urmarind o modelare a copilului din punct de vedere intelectual, cu scopul patrunderii in universul cunoasterii, precum si favorizarea zonei cerebrale predominante a copilului(inteligenta multipla).

Se urmareste dobandirea deprinderilor de comunicare intr-o limba straina, dezvoltarea ritmica, motrica a sistemului estetic si muzical, modalitati moderne de comunicare cu accent pe solutiile informatice moderne.

Profesorii adapteaza continutul activitatilor  la particularitatile de varsta si individuale ale copiilor ce vor alcatui grupeler.Se fac primii pasi in procesul de autocunoastere apelandu-se la concepte ca ordine, valoare, concurenta, estetice, armonie, vointa, creativitate, originalitate, indepententa.

Oferta noastră de activitati optionale este bogata si variata, reflectand si preferintele si sugestiile parintilor; totodata, acest  program este echilibrat, bine gandit astfel incat sa vina in completare si sa sustina activ programa propusa într-un curriculum.

CURSURI OPTIONALE :

 • Limbi straine :  limba engleza intensiv; limba germana
 • Art & Craft
 • Activitati sportive  ( karate, gimnastica, balet, aerobic pentru copii,    dans sportiv)
 • Muzica ( pian/ orga electronica, chitara etc)
 • Sah
 • Cursuri de dezvoltare personala  / Curs de dezvoltarea inteligentei emotionale ( sedinte individuale )
 • Actorie
 • Sedinte de logopedie ( sedinte individuale )

Activitatile optionale vor fi alese de catre parinti , participarea nu este obligatorie, copiii desfasurand alte activitati incluse in procesul instructive- educativ cu educatoarea.

Ne propunem diversificarea paletei educative in sistemul optional si extracurricular.

Pentru sistemul optional vom desfasura mai multe optionale pe partea de creatie, continuand in acelasi timp sa implicam copiii in activitati de dezvoltare personala si de studii intensive ale limbilor straine. 

EVENIMENTE / ACTIVITATI EXTRA-CURRICULARE :

Gradinita RORO este o institutie vie, care are un calendar bogat în evenimente atat educationale, cat si distractive.

Evenimentele sunt alese astfel incat sa vina in completarea activitatilor care au loc în cursul orelor si al cluburilor extra-curriculare; toate evenimentele tin de ceea ce noi numim “scoala vietii”, furnizandu-le copiilor experiente din lumea reala ceea ce promoveaza dezvoltarea lor pe plan personal, emotional și social.

In sistemul extracurricular vom opta pentru propunerea semestriala de activitati extracurriculare impartite pe luni calendaristice prin care se va urmari consolidarea cunostintelor asimilate prin participarea la activitati specifice:

 • Concursuri și evenimente la care participa alte gradinite, scoli și institutii de invatamant, atat de stat cat și particulare;
 • Iesiri în afara gradinitei: vizite la muzee, Gradina Zoologica, Gradina Botanica, Ferma animalelor , organizatii non-guvernamentale, institutii de stat, companii, etc;
 • Spectacole: recitaluri pian,teatru, circ, expozitii de pictura;
 • Implicarea parintilor in proiecte la gradinita sau vizite la locul de munca al parintilor;
 • Proiecte de echipa (cu clasa, cu alte grupe, cu copiii mai mici şi mai mari )
 • Parteneriate;
 • Seminarii cu parintii pe diverse teme;

 

Vor fi nelipsite spectacolele si serbarile atat in interiorul gradinitei cat si in exterior, atat cat ne permit conditiile meteo. Acestea sunt organizate pentru a marca evenimetele importante din timpul anului ( Halloween Party, Serbare de Craciun, Ziua Mamei etc).

In parteneriat cu alte institutii de invatamant particular si de stat se vor organiza  actiuni umanitare in vederea ajutorarii copiilor defavorizati.Toate aceste activitati urmaresc imbinarea activitatilor statice cu cele dinamice pentru crearea bunei dispozitii pe parcursul zilei.